Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Mary Rose

Πρώτον, είναι ένας μύθος ότι το Mary Rose βυθίστηκε στο παρθενικό ταξίδι του. Εγκαινιάστηκε το 1511 και δεν είχε βυθιστεί μέχρι το 1545!
Η Mary Rose ήταν ένα νέο είδος πολεμικού πλοίου. Κατά το Μεσαίωνα μάχες στη θάλασσα ήταν σαν μάχες στο έδαφος. Στις δύο άκρες του πλοίου τέθηκαν καταστρώματα που ονομάζεται κάστρα από την οποία θα μπορούσε να τοξότες βροχή κάτω βέλη για ναυτικούς εχθρό. Τα πλοία θα ήταν τότε επιτεθείτε και ναύτες πολέμησαν χέρι σε χέρι. Τον 15ο αιώνα, τα όπλα είχαν τοποθετηθεί στο πάνω όροφο. Στις αρχές του 16ου αιώνα, το σχεδιασμό των πλοίων άλλαξε. Μέχρι τότε τα αγγλικά σκάφη ήταν συνήθως κλίνκερ κατασκευαστεί δηλαδή είχαν κατασκευαστεί με επικάλυψη σανίδες. Στη συνέχεια, τα πλοία άρχισαν να Carvel κατασκευαστεί δηλαδή είχαν κατασκευαστεί με σανίδες που δίπλα-δίπλα. Αυτό επέτρεψε ναυπηγούς να μειώσει καταπακτές κάλεσε τους λιμένες στις πλευρές του πλοίου μέσω του οποίου τα όπλα θα μπορούσε να πυροβολήσει.
Η Mary Rose ήταν ένα από τα νέα πλοία. Ήταν χτισμένο στην Πόρτσμουθ μεταξύ 1509 και 1511 και αυτή έγινε σχεδόν εντελώς από δρυς, παρόλο που η καρίνα έγινε από φτελιά. Περίπου 600 δέντρα κόπηκαν τα κάτω για να την οικοδομήσουμε! Mary Rose είχε συνολικό μήκος 45 μέτρα. Είχε 4 πυλώνες και πραγματοποίησε 91 πυροβόλα όπλα. Mary Rose ήταν μετατρέπεται το 1536.
Θα χρησιμοποιηθεί για να σκεφτεί ότι η Mary Rose πήρε το όνομά της από την αδελφή Μαρία Henry VIII και η Tudor Rose. Ωστόσο, έχει προταθεί ότι ήταν πράγματι το όνομά του από την Παρθένο Μαρία.
Η Mary Rose είχε κανονικά ένα πλήρωμα των 415, 200 ναύτες, 185 τοξότες και τους στρατιώτες και 30 οπλίτες. (Την ημέρα που βυθίστηκε το Mary Rose είχε επιπλέον άνδρες επί του σκάφους. Ένας λογαριασμός είπε ότι υπάρχουν 700 άνδρες, αλλά που τώρα πιστεύεται ότι είναι μια υπερβολή. Μπορεί να έχουν περίπου 600 άτομα επί του πλοίου).
Όπλα στην Mary Rose
Επί του σκάφους Mary Rose υπήρχαν χάλκινα και σιδερένια όπλα. Χάλκινο πυροβόλα όπλα ρύγχος (μπροστά) φορτωτές και οι περισσότεροι σιδήρου πυροβόλα όπλα με ισχιακή προβολή (πίσω) φορτωτές. Καθώς και τα μεγάλα όπλα στο κύριο κατάστρωμα του Mary Rose που περιστρεφόμενη όπλα. Ήταν μικρότερα όπλα τοποθετημένα σε πιρούνια για το προπύργιο της πάνω όροφο. Το πλοίο που σίδηρο, μόλυβδο και πυροβόλησε πέτρα και κάνιστρο shot (ξύλινα σωλήνες γεμισμένους με κομμάτια αιχμηρά πέτρα). Guns άναψαν με linstock (ένα ραβδί με μια σειρά πληγή γύρω από αυτό. Η χορδή ήταν εμποτισμένο με νιτρικό κάλιο τούτο, όταν άναψε έκαψε πολύ αργά). Μουσκέτα που επέβαιναν matchlocks (όταν τράβηξε τη σκανδάλη μια σιγοκαίγοντας string άγγιξε μπαρούτι και απολύθηκε το όπλο).
Ωστόσο, το κύριο όπλο κατά προσωπικού ήταν το τόξο. Mary Rose που κανονικά 185 τοξότες και τους στρατιώτες. Κάθε τοξότης θα μπορούσε να πυροβολήσει ένα βέλος πάνω από 250 μέτρα. Ο τοξότης θα μπορούσε να πυροβολήσει ένα βέλος κάθε 5 ή 6 δευτερόλεπτα.
Η Mary Rose που, επίσης, τα όπλα του προσωπικού, όπως αλαβάρδες και λούτσους. (Α δόρυ με πελέκι ήταν ένα μακρύ κοντάρι με το δόρυ σημείο στο τέλος της και ένα τσεκούρι κάτω από αυτό. Ένα λούτσο ήταν ένα προσωπικό με μια πρωτοφανής αύξηση του κόστους για το τέλος.)
Να θυμάστε, αν είναι δυνατόν εσείς δεν θέλετε να βουλιάξει το πλοίο του εχθρού. Είναι δυνατόν ήθελες να το διοικητικό συμβούλιο και η σύλληψη του.

Πλοήγηση στο Mary Rose
Για να περιηγηθείτε Tudor ναύτες είχαν μια πυξίδα και είχαν τα βιβλία που ονομάζεται rutters, το οποίο περιείχε λεπτομέρειες σχετικά με την ακτογραμμή, τα ρεύματα, σύνθεση του βυθού, κλπ. Για τη μέτρηση του βάθους χρησιμοποιούσαν το προβάδισμα το βάρος σε ένα σχοινί με κόμπους δεμένα κατά διαστήματα. Στο κάτω μέρος του βάρους ήταν ένα κοίλωμα γεμάτο λίπος. Χρησιμοποιήθηκε για να εμφανιστεί ένα δείγμα του βυθού. Για τη μέτρηση της ταχύτητας ένα ρολό ημερολόγιο χρησιμοποιήθηκε. Ένα σχοινί με κόμπους δεμένο σε διαστήματα ήταν πληγή γύρω από ένα ρολό. Το ένα άκρο ήταν δεμένο σε ένα ξύλινο πίνακα με ρίχτηκε στη θάλασσα. Το σχοινί ήταν βαθμιαία ξετυλιγόταν και χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο άμμο τους ναύτες που μετράται πόσοι κόμποι βγήκε σε μια ώρα.
Η ζωή στο Mary Rose συμβούλιο
Οι ναυτικοί επί του πλοίου Mary Rose έφαγε καλά. Την εποχή εκείνη, το αγγλικό ναυτικό δεν πλεύσει μακριά. Δεδομένου ότι είχαν μικρή τροφίμων δρομολόγια ήταν συνήθως φρέσκο. Οι ναυτικοί έφαγε το βόειο κρέας (αν και οστά χοιρινό Βρέθηκαν επίσης επί του πλοίου), ο μπακαλιάρος, το τυρί, το βούτυρο, τα μπιζέλια και το ψωμί. Καθώς και τις μερίδες τους, θα μπορούσαν να αγοράσουν τη δική τους τροφή και να το φέρει επί του σκάφους. Plum πέτρες βρέθηκαν στην Mary Rose. Έτσι ήταν κόκκους πιπεριού. (Θα πρέπει να ανήκαν σε έναν ανώτερο υπάλληλο, όπως το πιπέρι ήταν πολύ ακριβό. Αν και το πιπέρι ήταν επίσης χρησιμοποιείται ως φάρμακο και ο κουρέας-χειρουργός μπορεί κάλλιστα να έχει λίγο πιπέρι στην καμπίνα του). Οι ναυτικοί είχαν την άδεια για 8 ποτήρια μπύρας την ημέρα. (Σε εκείνες τις ημέρες, δεν ήταν ασφαλές να πίνουν νερό, καθώς ήταν πάρα πολύ βρώμικο, έτσι ώστε όλοι έπιναν μπύρα).
Στο κάτω μέρος του σκάφους, στο κύτος ήταν δύο μεγάλους φούρνους. Καζάνια ήταν κατασκευασμένο από χαλκό με μόλυβδο ζάντες. Κάθισαν πάνω από τα πλαίσια τούβλα και τζάκια άναψαν από κάτω τους. Τροφίμων θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε σάκους λινό και βρασμένα στο καζάνι. Επίσης, το κρέας θα μπορούσε να κρεμόταν πάνω από το τζάκι και ψητά.
Αξιωματικοί έφαγαν από τα πιάτα κασσίτερος και κύπελλα. Τακτική ναύτες χρησιμοποιούνται ξύλινα κύπελλα και tankards. Όλοι έφεραν ένα μαχαίρι, αλλά δεν υπήρχαν πιρούνια. Χρησιμοποιήσατε τα δάχτυλά σας.
Οι ναυτικοί επί του σκάφους Mary Rose ήταν οι εθελοντές δεν είχαν την ελευθερία του Τύπου απλούς και της ζωής επί του σκάφους δεν ήταν καθόλου άσχημα σε σύγκριση με τη ζωή στη γη. Ωστόσο, μόνο αξιωματικοί είχαν καμπίνες. Τακτική ναυτικοί κοιμούνταν στο κατάστρωμα. (Αν ήταν τυχεροί θα μπορούσαν να κοιμηθούν σε ένα χαλί).
Οι ναυτικοί ήταν κατά μέσο όρο μεταξύ 5 πόδια 7 ίντσες και 5 πόδια 8 ίντσες ψηλό. (Είναι μύθος ότι οι άνθρωποι ήταν πολύ μικρότερες από ό, τι είμαστε σήμερα). Οι περισσότεροι ναυτικοί είχαν πολύ λίγα υπάρχοντά αν και ορισμένοι είχαν προσευχητάρια. Αξιωματικοί είχαν τα βιβλία και τα πηγάδια μελάνι και ένα κόκαλο που μανικιούρ βρέθηκε.
Στον ελεύθερο χρόνο τους ναύτες παίξει παιχνίδια όπως το τάβλι και Morris εννέα άνδρες του. Η μουσική ήταν δημοφιλές με όλες τις τάξεις του 16ου αιώνα. Στις σωληνώσεις του πλοίου Mary Rose Tabor και μια Tabor (τύμπανο) βρέθηκαν. Έτσι ήταν βιολιά και ένα shawm (ο πρόγονος του όμποε).
Ο κουρέας-χειρουργός
Επί του σκάφους Mary Rose ήταν ένας κουρέας-χειρουργός, με τη δική του καμπίνα. Έκοψε τα μαλλιά, τράβηξε τα δόντια και εκτέλεσε απλές πράξεις, όπως οι ακρωτηριασμοί και ρύθμιση σπασμένα κόκαλα.
Το Tudor φορές ιατρική κυριάρχησε η θεωρία των τεσσάρων χυμών. Οι άνθρωποι πίστευαν ότι το σώμα ήταν από τέσσερα χιούμορ ή υγρών. Ήταν φλέγμα, αίμα, κίτρινη χολή και μαύρη χολή. Εάν ένα άτομο είχε πάρα πολύ από ένα χιούμορ που αρρώστησε. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο είχε πυρετό πρέπει να έχει πάρα πολύ αίμα. Η θεραπεία ήταν να μειώσει τον ασθενή και να τον αφήσει αιμορραγία.
Σε Tudor φορές ένας κοινός τρόπος για τη διάγνωση της ασθένειας ήταν να εξετάσει το βλέμμα, τη μυρωδιά και ακόμη και τη γεύση των ούρων του ασθενούς!
Ο κουρέας-surgoen είχε επίσης πολλές αλοιφές και φάρμακα φυτικής προέλευσης. Χρησιμοποίησε έναν Syring να καθαρίσει τις πληγές με θαλασσινό νερό.
Ναυάγιο και αποκατάστασης του Mary Rose
Mary Rose βυθίστηκε στις 19 Ιουλίου 1545. Δεν είμαστε βέβαιοι γιατί. Αν και ήταν σε μια μάχη δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η γαλλική φωτιά βύθισε το Mary Rose. Σύμφωνα με έναν απολογισμό του Mary Rose ήταν στροφή και μια ξαφνική ριπή ανέμου μύτες της πάνω και το νερό χύνεται στον μέσω των λιμένων όπλο της. Μπορεί επίσης να έχει προβλήματα πειθαρχίας επί του σκάφους. Henry VIII έβλεπε από την ακτή, όταν το Mary Rose βυθίστηκε.
Η Mary Rose ήταν πολύ γρήγορα καλύπτονται στη λάσπη και την ακριβή θέση της ήταν ξεχασμένη. Ωστόσο, αυτή ανακαλύφθηκε το 1971 και ανασκαφή άρχισε. Η Mary Rose αυξήθηκε από το βυθό της θάλασσας στις 11 Οκτωβρίου 1982 και είναι πλέον ανοιχτό για το κοινό. Κατά τη γνώμη μου, η Mary Rose Μουσείο είναι ένα από τα καλύτερα μουσεία της Βρετανίας και είναι καλά αξίζει να επισκεφθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου