Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τιτανικός: ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Astoria, ο πρώτος εβραίος "στόχος"!

  Σύμφωνα με μία θεωρία συνωμοσίας που πρωτοεμφανίστηκε στον γαλλόφωνο δικτυακό τόπο conspiration.cc μέσα από ένα άρθρο του Joel Labruyere με τίτλο "Ο άρρωστος κόσμος των Ιησουιτών" (Le Monde Malade des Jesuites), ο Τιτανικός δεν βυθίστηκε γιατί προσέκρουσε σε παγόβουνο αλλά στα ... συμφέροντα των μεγάλων οικογενειών των ΗΠΑ που εκείνη την εποχή προσπαθούσαν να ιδρύσουν την FED: το Ομοσπονδιακό Σύστημα  Αποθεμάτων των ΗΠΑ.

  Τρεις εβραίοι πολυεκατομμυριούχοι που επέβαιναν στον Τιτανικό, είχαν αντιρρήσεις για την ίδρυση της τράπεζας κι έτσι κάποιοι αποφάσισαν να τους βγάλουν από την μέση.

  Ο πρώτος από τους εβραίους ήταν ο John Jacob Astor ο τέταρτος-αμερικανός επιχειρηματίας επενδυτής , ιδιοκτήτης  του περίφημου ξενοδοχείου "Astoria" της Νέας Υόρκης και μετέπειτα συνιδιοκτήτης του "Waldorf Astoria Hotel" (στη φωτογραφία). Γόνος οικογένειας κροίσων με επιχειρήσεις στον χώρο του real estate και του εμπορίου γούνας  ο Astor λέγεται οτι κουβαλούσε μαζί του στο ταξίδι το αστρονομικό ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων!

  Ο Astor ήταν γνωστός για την καταναλωτική του μανία και - κόντρα στα όσα λέγονται για τους εβραίους και το χρήμα - απολάμβανε να σπαταλάει την περιουσία του σε υπερβολικές πολυτέλειες.
  waldorf-astoria-hotel.jpgΤα δαντελένια μαντήλια μιας χρήσης που αγόραζε έναντι 100 δολαρίων το πακέτο ήταν μια από τις αγαπημένες του καθημερινές συνήθειες. Η χαρτοπαιξία και τα τυχερά παιχνίδια ήταν μια άλλη συνήθεια του πάμπλουτου αμερικανού που άγγιζε τα όρια του πάθους.

  Μετά από δύο αποτυχημένους γάμους ο Astror παντρεύτηκε στα 47 του χρόνια μια 18χρονη καλλονή, την Madeleine, προκαλώντας σάλο στην κοινωνία της Αμερικής του 1912. Στον Τιτανικό ο Astror ταξίδευε μαζί με την νεαρή σύζυγό του η οποία ήταν 5 μηνών έγκυος. Επιβιβάστηκαν στο πλοίο από το Cherbourg της  Γαλλίας και ο προορισμός τους ήταν η Νέα Υόρκη όπου και επιθυμούσαν να γεννηθεί το παιδί τους.
   Όταν ο "Τιτανικός" προσέκρουσε στο παγόβουνο ο Astor κατάφερε να επιβιβάσει την εγκυμονούσα σύζυγο του στην σωστική λέμβο νούμερο 4 -γεγονός που της έσωσε την ζωή αφού η Madeleine Ascot  επέζησε του πολύνεκρου ναυαγίου και λίγους μήνες μετά έφερε στον κόσμο τον John Jacob Astor τον πέμπτο. Ο σύζυγός της δεν κατάφερε να επιβιβαστεί σε κάποια βάρκα και το πτώμα του αναγνωρίστηκε στις 22 Απριλίου 1912 σε μικρή απόσταση από τον χώρο του ναυαγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου