Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τιτανικός: ο ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Macy's, ο τρίτος εβραίος "στόχος".

.  Σύμφωνα με μία θεωρία συνωμοσίας πρωτοεμφανίστηκε στον γαλλόφωνο δικτυακό τόπο conspiration.cc μέσα από ένα άρθρο του Joel Labruyere με τίτλο "Ο άρρωστος κόσμος των Ιησουιτών" (Le Monde Malade des Jesuites), ο Τιτανικός δεν βυθίστηκε γιατί προσέκρουσε σε παγόβουνο αλλά... στα συμφέροντα των μεγάλων οικογενειών των ΗΠΑ που εκείνη την εποχή προσπαθούσαν να ιδρύσουν την FED:  το Ομοσπανδιακό Σύστημα Αποθεμάτων των ΗΠΑ.   Τρεις εβραίοι πολυεκατομμυριούχοι που επέβαιναν στον Τιτανικό, είχαν αντιρρήσεις για την ίδρυση της τράπεζας κι έτσι κάποιοι αποφάσισαν να τους βγάλουν από την μέση.
  Το τρίτο όνομα που αναφέρει ο Labtuyere είναι αυτό του γερμανο - αμερικανού Isodor Straus. Ο Straus ήταν έμπορος και ξεκίνησε μαζί με τον αδελφό του από ένα κατάστημα γυαλικών που στεγαζόταν μέσα στο πολυκατάστημα Macy's της Νέας Υόρκης. Παράλληλα υπήρξε  μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου την περίοδο 1894 -1895, με την παράταξη των Δημοκρατικών. Έναν χρόνο μετά ο Isidor Straus κατάφερε να γίνει συνιδιοκτήτης των Macy's  Department Store (στη φωτογραφία).
  Στον Τιτανικό επιβιβάστηκε με την σύζυγό του Ida, στην Γερμανία με τελικό προορισμό την Νέα Υόρκη. Όταν άρχισε η εκκένωση του πλοίου η Ida αρνήθηκε να επιβιβαστεί σε λέμβο χωρίς τον άντρα της. Όταν εκείνος επέμεινε οι επιβάτες της λέμβου την άκουσαν να φωνάζει :  "Όπως είμαστε μαζί στην ζωή θα μείνουμε και στον θάνατο αν χρειαστεί".

  Το πτώμα του Isidor εντοπίστηκε λίγες μέρες μετά κοντά στον τόπο του ναυαγίου, ενώ της Ida δεν βρέθηκε ποτέ!! Προς τιμήν του ζευγαριού στήθηκε άγαλμα που υπάρχει μέχρι σήμερα στο Upper West side του Manhattan, ενώ μια από τις φοιτητικές εστίες των πρωτοετών στο Πανεπιστήμιο Harvard ονομάστηκε Straus Hall.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου