Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Τιτανικός: γόνος των Guggenheim, του γνωστού μουσείου ο δεύτερος εβραίος "στόχος"!

.Σύμφωνα με μια θεωρία συνωμοσίας του  Joel Labruyere ο  Τιτανικός δεν βυθίστηκε γιατί προσέκρουσε σε παγόβουνο αλλά ... στα συμφέροντα των μεγάλων οικογενειών των ΗΠΑ που εκείνη την εποχή προσπαθούσαν να ιδρύσουν την FED: το Ομοσπονδιακό Σύστημα Αποθεμάτων των ΗΠΑ.
  Ο δεύτερος από τους πλούσιους εβραίους που ταξίδευαν με τον Τιτανικό ήταν ο Benjamin Guggenheim, γόνος της οικογένειας Guggenheim που χρηματοδότησε την ίδρυση του ομώνυμου μουσείου.

  Ο πατέρας του, Meyer Guggenheim, ήταν ένας από τους μεγιστάνες στον χώρο των ορυχείων  αλλά οι φήμες της εποχής έλεγαν πως ο γιος κληρονόμησε μόνο την τεράστια περιουσία και ούτε ίχνος από το επιχειρηματικό δαιμόνιο του πατέρα του.
  Ο 45χρονος Benjamin αν και την μοιραία νύχτα του ναυαγίου κατάφερε να επιβιβαστεί στην ναυαγοσωστική λέμβο ν.9, τελικά έχασε την ζωή του στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού. Αυτόπτες μάρτυρες τον περιέγραψαν ψύχραιμο, καλοντυμένο και υπερόπτη ακόμη και λίγες στιγμές πριν συναντήσει τον θάνατο!!
  Η τελευταία του πράξη πριν εγκαταλείψει τον "Τιτανικό" ήταν να γράψει ένα σημείωμα που έλεγε : "Εάν μου συμβεί οτιδήποτε πείτε στην γυναίκα μου οτι έκανα το καθήκον μου"- ένα μήνυμα που ποτέ κανείς δεν κατάλαβε δεδομένου οτι ο Guggenheim ταξίδευε  συνοδευόμενος από την ερωμένη του, γαλλίδα τραγουδίστρια η οποία και επέζησε του ναυαγίου!!

  Σημείωση: ο Guggenheim επιβιβάστηκε στο πλοίο από το λιμάνι του Cherbourg της Γαλλίας, όπως ακριβώς και ο Astor!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου